Samen de wereld ontdekken

In de wereld om je heen kun je goed ontdekken wat bij je past. Daarom hebben we voor alle niveaus veel projecten, reizen en activiteiten. Kun je niet wachten om op pad te gaan? Dan is hier alvast een voorproefje.

Klas 1

We starten dicht­bij huis. In de brugk­las ga je na een aan­tal weken op kamp in de buurt. Zo leer je niet alleen je eigen klasgenoten ken­nen, maar ook andere brugk­lassers. Wist je dat Atheneum 6 helpt op het kamp? Ken je die ook meteen! 

Discover your world

In het project 'Discover your world' ga je je verdiepen in een bepaald land. Hoe ziet Spanje er bijvoorbeeld uit? Wat eten ze daar? Ook in Zwolle kun je zo veel ontdekken over andere culturen. 

Klas 2

In klas 2 gaan alle leerlingen van de English Academy een week naar London. 

'Ik had nooit verwacht dat ik in Engeland iemand op straat durfde te interviewen.' - Carolina

Europe in your backyard

Wist je dat er in Zwolle veel Nederlands wonen die in een ander land geboren zijn? Tijdens het project 'Europe in your backyard' ga je iemand interviewen over zijn of haar geboorteland. Wat zijn daar de gewoontes? Wat mist iemand? Wat is er nu zo fijn aan Nederland? 

Klas 3

In klas 3 gaan alle leerlingen op uitwisseling. Binnen Europa gaan we alle kanten op. Wat dacht je van Bourg-en-Bresse en Auxerre in Frankrijk, Velez in Spanje, Porsgrunn in Noorwegen of Kranj in Slovenië. 

Bij deze uitwisseling ontvang je zowel een buitenlandse gast als dat je zelf naar het buitenland gaat. Op deze manier word je volledig ondergedompeld in een andere cultuur. Dat is enorm spannend, maar ook echt stoer en gaaf!

'We sliepen bij een heel aardig gastgezin. Binnenkort komen de leerlingen uit Noorwegen ook bij ons op bezoek.' - Jeroen 

Europees Parlement

Ben jij al eens in Brussel geweest? We brengen een bezoekje aan het Europees Parlement. Indrukwekkend hoor! 

Klas 4

Voor de leerlingen uit klas 4 zijn we een internationale stage aan het ontwikkelen. Binnenkort volgt hier meer informatie over. 

Klas 5/6

In de bovenbouw ga je op reis naar Parijs (Frankrijk), Berlijn (Duitsland) of Stirling (Schotland). Een reis die je niet snel zult vergeten! Welke bestemming kies jij? 

Onderzoek doen in Zweden

In klas 5 en 6 kun je ook je profiel­w­erk­stuk in het buiten­land doen, namelijk in Zwe­den. Benieuwd hoe zo’n reis eruit ziet? Kijk maar mee. 

Met vertrouwen de wereld in

Onze school heeft een uitgebreide traditie op het gebied van wereldburgerschap. Je komt dagelijks in aanraking met mensen en gebruiken uit andere culturen. Meer dan ooit is het belangrijk om te leren hiermee om te gaan. Hoe kan ik samenwerken met mensen uit andere culturen? Wat vinden zij belangrijk en hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Wat vind ik daarvan? Hoe ga ik hiermee om? We vinden het belangrijk dat je leert om met zelfvertrouwen deel te kunnen nemen in deze wereld. 

Bij ons op school verwachten we dat alle leerlingen met een open blik aan deze activiteiten en uitwisselingen meedoen. Uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen.