Samen maken we de school!

Een goede sfeer op school vinden we belangrijk. Ons doel is dat onze school ook jouw school is. Op de Van der Capellen werken we daarom veel met elkaar samen. En dat is ook nog eens erg leuk! Benieuwd hoe dat zit? Kijk maar mee!

Dressed up!

Wist je dat er ook aller­lei leuke activiteit­en buiten schoolti­jd wor­den geor­gan­iseerd? De brugk­las­dis­co vond ik vorig jaar erg leuk en het gala was hele­maal top! Onze leer­lingv­erenig­ing Lib­er­tas organ­iseert al deze feesten zelf :) (oké, met een beet­je hulp van de docen­ten en con­ciërges). En wat dacht je van het brugk­laskamp! — Yasmijn 

De Capodcast

Op Van der Capellen maken we onze eigen podcast: De Capodcast. 

De allereerste editie van de Capodcast is volledig opgenomen in ons oude gebouw aan de Lassuslaan 230. Het is een ode aan de oudbouw in gezellige sferen. Leuke leerlingen en docenten geven een inkijkje in het kertstgala en de directeur vertelt over de nieuwbouw en het proces. Geniet! 

We maken zelf filmpjes voor de socials

Wij zijn Capellen Vision en we zijn reporters voor onze school. We mak­en toffe foto’s en film­p­jes van alle activiteit­en die er zijn. Denk aan het brugk­laskamp, reizen, ker­st­gala, sportda­gen en ga zo maar door. Leuk he! 

'Ik vond het erg leuk om te helpen bij het brugklaskamp.' - Floor (6A)

Elk jaar mogen leerlingen uit Atheneum 6 helpen bij het brugklaskamp. Dit jaar ben ik aan de beurt! Het voelt nog maar zo kort geleden dat ik zelf op kamp ging. Echt spannend was het. Nu help ik de docenten, organiseren we een bonte avond en begeleiden we de spelletjes. Zo ken ik straks al veel nieuwe leerlingen als we weer op school zijn. 

Leerlingenpanel

We vinden de mening van onze leerlingen erg belangrijk. Daarom hebben we een leerlingenpanel. Dat is een groep leerlingen die 1x per maand bij elkaar komt om te bespreken wat er goed gaat op school, maar ook wat er beter kan. We vragen hun mening bij belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld over toetsweken. In het leerlingenpanel zitten leerlingen van alle niveaus en van alle leeftijden. Zo krijgen we een goed beeld van wat er speelt in de school. En... maken we samen de school beter!