Ontdekken wat bij je past

Op de Van der Capellen leer je wat bij je past. Ontdek waar je blij van wordt tijdens Clubz en houd thuis tijd over voor je hobby's door onze thuiswerkarme school. Als je het leuk vindt, kan dat ook in het Engels op de English Academy.

Thuiswerkarme school

Wij zijn een thuiswerkarme school (TAS). Dat betekent dat je in de middag het grootste deel van je huiswerk op school maakt onder begeleiding van docenten. Zo houd je thuis tijd over voor je hobby’s of sport. 

Welke Clubz kies jij?

Wat vind jij leuk? Waar ben je goed in? Wat heb je altijd al eens willen proberen? Ontdek wat bij je past tijdens Clubz. Je kiest 3x per jaar voor een Clubz. Zo kun je elke keer weer opnieuw bepalen waar je zin in hebt. Wat wordt jouw eerste keus? 

‘Ik heb eerst voor Sci­ence gekozen. Dat was echt tof. We gin­gen onze vinger­af­druk zicht­baar mak­en en ook onze unieke DNA-code krak­en. Eigen­lijk net als in de CSI.

Het vol­gende blok ga ik voor Atelier. Eens kijken hoe creatief ik ben.’     - Maris­sa

Engels, Engels, Engels

Je kunt bij ons kiezen voor de English Academy. Dat houdt in dat je in de onderbouw én bovenbouw je lessen in het Engels volgt in plaats van in het Nederlands. In de onderbouw is dat 75% en in de bovenbouw 35%. Daardoor leer je niet alleen de Engelse taal, maar ook hoe je die waar dan ook ter wereld kunt gebruiken.  

Samen de wereld ontdekken

In de wereld om je heen kun je goed ontdekken wat bij je past. Daarom hebben we voor alle niveaus veel projecten, reizen en activiteiten. Je gaat bijvoorbeeld op reis naar London, Tsjechië of Noorwegen en werkt samen met leeftijdsgenoten uit het buitenland. Kun je ook niet wachten om op pad te gaan? 

Begeleiding

Samen leer je meer! De mentor speelt een erg belangrijke rol in de leerlingbegeleiding. Daarnaast hebben we een ondersteuningsteam voor specifieke begeleiding en decanen voor al je vragen over studieloopbaantrajecten. 

Kom eens langs!